• Home
  •  » Service info hersteldienst

Herstellingen
Alle herstellingen van juwelen en uurwerken worden in eigen atelier uitgevoerd door onze 2 meesteruurwerkmakers en 2 goudsmeden. Met veel respect en oog voor detail trachten we alle herstellingen perfect uit te voeren in ons erkend service centra.

Juweliers De Greeve beschikt over een eigen technische dienst waar dat uw uurwerk wordt hersteld volgens de laatste nieuwe technieken met de grootste zorgen en dit door onze gediplomeerde meesteruurwerkmakers. Onze professionele installaties en ongeveer 4000 beschikbare originele onderdelen zorgen voor een perfecte herstelling of onderhoud van uw uurwerk. De door ons verkochte uurwerken onder waarborg worden in eigen atelier hersteld. Zodoende zal de herstelperiode voor garanties veel sneller verlopen 
Onze technische dienst is hierdoor uniek en één van de beste!

Natuurlijk zijn al de door ons verkochte juwelen en uurwerken welkom.

Indien u vragen heeft voor een mogelijke herstelling van een uurwerk of juweel en eerst een prijsopgave wenst, kan u steeds vrijblijvend een bezoek brengen in onze zaak.

Onderhoud van uw uurwerk
Het mechanisme van een uurwerk bestaat uit vele onderdelen. Deze zijn dag en nacht in beweging en kunnen op die manier elk duizenden kilometers per jaar afleggen. Aangezien we op ons horloge willen vertrouwen, moeten we het ook met zorg behandelen zodat het zijn functie perfect kan blijven uitvoeren. Hiervoor zijn er enkele basisregels te respecteren.


Lees aandachtig de gebruiksaanwijzing.

De garantie geldt voor eventuele fabricagefouten die niet aan het licht zijn gekomen na de talloze strenge controles waaraan het horloge na de productie wordt onderworpen. De onderhoudskosten, ongevallenschade zoals glasbraak,kroon en band zijn ten koste van de eigenaar.

Een mechanisch of automatisch uurwerk dat een tijdje heeft stilgelegen, windt u op met de kroon voor u het weer draagt.

De lege batterij van een quartz horloge mag niet in het horloge blijven zitten. Deze kan oxyderen en het horloge beschadigen.

Sommige produkten , parfums en transpiratiezuren zullen zich vastzetten op het uurwerk en tussen de schakels van de band. Dit kan u reinigen met een beetje water een wattenstaafje of zacht borsteltje.

Open het horloge nooit zelf.

Onderwerp uw horloge niet aan harde schokken (laten vallen)indien het er niet tegen opgewassen is.

Tussen 22 uur en 2 uur s'nachts nooit de datum veranderen want dit zou het in werking tredende mechanisme kunnen beschadigen.

Waterdichtheid
De waterdichtheidsgraad van uw horloge is gegraveerd in de kastbodem. De waterdichtheidsgraad mag u echter niet letterlijk interpreteren. Het is een gestandaardiseerde fabricatienorm die aangeeft tegen welke atmosferische druk uw horloge bestand is en die bevestigt dat alle onderdelen en dichtingen die uw horloge waterdicht maken voldoen. Het horloge zal langer of minder lang waterdicht blijven naargelang het gebruik dat ervan gemaakt wordt.

Enkele regels in acht te nemen:

. Open zelf nooit het horloge.
. Onder water nooit de drukknoppen gebruiken.
. Bij schroefkroon draai deze aan tot tegen de kast alvorens het in contact komt met water.

Na een duik in zeewater of zwembad (chloor), spoelt u het horloge zeer goed af, zodat er geen resten van zout of chloor achterblijven.

Classificatie: dit staat te lezen op het kastdeksel van het horloge:
*Enkel voor uurwerken in originele staat*

3 ATM regendruppels, spatwater
5 ATM  *waterrecreatie (niet onder water)
10 ATM *douche,*zwemmen,*snorkelen maar uurwerk mag maximum 1 jaar oud zijn!
20 ATM *Duiken maar uurwerk mag maximum 2 jaar oud zijn!

• Garantie
Uw horloge is gewaarborgd tegen fabricatiefouten gedurende een periode van 2 jaar vanaf de originele aankoopdatum. Gedurende de garantieperiode zal de herstelling van uw horloge gebeuren zonder kosten voor onderdelen en werkuren, op voorwaarde dat de fout door de technische dienst kan worden erkend als een fabricatiefout. De garantie wordt slechts toegekend indien het horloge vergezeld is van het garantieboekje, voorzien van de stempel en datum van aankoop en het referentienummer van het horloge. Deze gegevens mogen niet gewijzigd, geschrapt, gecorrigeerd of onleesbaar zijn. De gratis herstelling onder garantie kan worden geweigerd indien het garantieboekje niet kan worden voorgelegd of indien de noodzakelijke informatie erop ontbreekt of onleesbaar is. Wordt niet door de waarborg gedekt: - schade aan het glas, de kroon, de drukknoppen, de stiften, de batterij of de armband- de terugbetaling, noch de vervanging van uw horloge- de gevolgen van slijtage (vb lederen armband) en de normale veroudering van het horloge, noch de mankementen die optreden door ongevallenschade, verkeerd gebruik of het niet respecteren van de instructies betreffende gebruik en onderhoud vallen ook buiten garantie- de transportkosten en alle risico's van vervoer die direct of indirect verband houden met de garantie;- reparaties uitgevoerd door niet erkende service centra, of door de klant zelf- elke schade veroorzaakt door onaangepast gebruik, harde schokken of het blootstellen van het horloge aan extreme hoge of lage temperaraturen of magnetische velden

 

Ook juwelen ontwerpen en herstellen in eigen atelier

Ontwerpen van juwelen

Nieuwe juwelen maken we volledig op maat! Vanuit uw persoonlijke ontwerp of een ontwerp uitgewerkt door ons, maken we uw droomjuweel. Alle juwelen worden volledig op maat voor u gemaakt zodat al uw wensen worden vervuld Ook uw oude juwelen transformeren we tot een nieuw, eigentijds juweel.

Wij maken nieuwe juwelen van uw oud goud: U levert zelf het goud en betaalt alleen maar het maakloon. Wij beschikken over prachtige ideeën en brochures voor het transformeren van uw gouden ringen, gouden armbanden en andere gouden juwelen. Het oud goud dat U bezit maar niet meer gebruikt, kan worden bewerkt tot een nieuw, hedendaags juweel.Dit wordt ook uitgevoerd in ons eigen atelier. U vindt in onze zaak zowel een grote collectie getransformeerde juwelen, eveneens catalogussen met honderden voorbeelden in diverse stijlen.Kom dus zeker eens vrijblijvend langs…


Geel goud

Goud is een zacht, helder, geel, natuurlijk materiaal dat miljoenen jaren geleden onder enorme druk is ontstaan in de dieper gelegen lagen van de aardkorst.

Puur goud 24 Kt is van nature een zacht metaal en daardoor moeilijk tot een sieraad te verwerken. Ter verharding wordt goud dan ook gemengd met edelmetalen zoals zilver en koper, zo ontstaan de zogenaamde goudlegeringen.

Goud is gelegeerd met palladium, om te voldoen aan de Europese normen i.v.m nikkelallergie

In Europa wordt de hoeveelheid puur goud dat aanwezig is in een sieraad uitgedrukt in duizendsten.

18 karaats goud dat voor een deel uit puur goud bestaat, heeft derhalve een waarde van 750 duizendsten.

Overige materiaal is dan meestal Zilver of Koper. Ieder gouden voorwerp dat in Belgie verhandeld wordt moet voorzien zijn van een geldig keurteken. Vb 18 karaat 750/1000

Zo heeft puur goud, beter bekend als 24 karaats goud, een waarde van 1000 duizendsten. Smeltpunt van Goud is : 1062°C

Juwelen in wit goud!
• Waarom krijgt witgoud soms een grijs/ gele schijn?
Witgoud 18 kt bestaat voor 75% uit fijn goud dat een gele kleur heeft. Deze gele kleur wordt onderdrukt via legering met witte metalen (zilver,zink, palladium,...), maar het metaal is niet 100% wit. Witgouden juwelen worden daarom afgewerkt met een extra witte deklaag van Rhodium. Bij intensief gebruik, vooral bij armbanden en ringen kan de rhodium laag slijten. De Rhodium laag moet dan vernieuwd worden.
Vroeger werd er nikkel gebruikt in witgoud maar dit is verboden.• Uw juwelen onderhouden.
Voor het behouden van de natuurlijke glans van gouden juwelen en diamanten, moeten de juwelen regelmatig gereinigd worden. Deze juwelen kunnen dof worden door zeep, stof of cosmeticaprodukten.Zelf kan u uw juwelen een poetsbeurt geven. Laat uw juwelen in een speciaal voor dit bestemd produkt(door ons verkocht) enkele seconden voor zilver,een paar minuten voor goud ondergedompeld, waarna u later deze juwelen met een zacht borsteltje schoon maakt. Ook onderaan de ring. Spoel de juwelen daarna af met lauw water en wrijf het goed droog met een zacht doekje. (speciale polijstdoekjes ook verkrijgbaar)

• Een diamant
Diamant van de beste kwaliteit nader bekeken.Diamant is het kostbaarste geschenk van onze aarde. Gecreëerd door moeder natuur waardoor elke steen uniek is.Om de kwaliteit van een diamant te kunnen bepalen moeten we de " 4 C's " kennen: . De slijpvorm,kleur ,zuiverheid en het karaatgewicht. Deze 4 kwaliteitsnormen spelen de voornaamste rol bij de waardebepaling van de diamant.De slijpvorm:Er bestaat een onderscheid tussen de kwaliteit van het slijpsel en de slijpvorm van een diamant. De meeste diamanten zijn in 58 facetten(briljant) geslepen. Een goed geslepen diamant zorgt voor een optimale schittering. De lichtreflectie in een diamant: Door de slijpvorm krijgt een diamant z'n lichtreflecterende eigenschappen.. Wanneer de diamant precies in de juiste verhoudingen is geslepen wordt het licht weerkaatst van het ene facet naar het andere. Alle licht reflecteert dan via de bovenkant van de diamant.Een voorbeeld van enkele bekende slijpvormen van een diamant: Briljant, Markies, Peer, Princess, Ovaal, Hart, Emeraude, Baguette.De kleur:Kleurloos is het mooist. Voor een ongeoefend oog lijken bijna alle diamanten wit. In werkelijkheid blijkt slechts een klein aantal volkomen zonder kleur, dus puur wit te zijn. Alleen een volkomen kleurloze diamant heeft een volmaakte prismawerking. Zo'n diamant laat het licht vlekkeloos door, zodat het getransformeerd wordt tot alle kleuren van de regenboog. Om de zeer kleine kleurverschillen in diamant vast te leggen, zijn internationale normen opgesteld. De kleuren krijgen een quotering in de vorm van een letter. Zo begint de tabel aan de letter D, voor de fijnste witte diamant, en daalt verder naar de gekleurde diamanten die beginnen vanaf de letter I.De zuiverheid:Diamant schittert meer dan welke andere edelsteen ook. En een diamant die volkomen vrij is van insluitsels of onzuiverheden is van de hoogste kwaliteit. Want dan staat niets de lichtinval in de weg. Een diamant wordt loepzuiver genoemd als hij volkomen doorzichtig is en vrij van insluitsels. Dit naar het oordeel van een geoefend vakman bij een tienvoudige vergroting onder normaal licht. Ook voor het onderscheiden van zuivere en minder zuivere diamanten heeft men een schema samengesteld: . IF: Internally flawless / loepzuiver.. VVS 1 - VVS 2: Very, very small inclusions / zeer, zeer klein insluitsel.. VS 1 - VS 2: Very small inclusion / zeer klein insluitsel.. SI: Small inclusion / Klein insluitsel.. P: Piqué / zichtbare insluitsel.Het karaatgewicht:Het gewicht van een diamant wordt gemeten in karaat. Een karaat wordt onderverdeeld in 100 punten. Dus een diamant van 50 punten weegt 0.50 ct.Het gewicht van een diamant is de meest voor de hand liggende factor als het erom gaat z'n waarde te bepalen.Maar twee diamanten met een gelijk gewicht kunnen toch een verschillende waarde hebben. Dat hangt af van hun kwaliteit. En diamanten van goede kwaliteit kunnen in elk gewicht voorkomen.

 

• Parels
De echte parel.Een echte parel onstaat door het binnendringen van een vreemd voorwerp, zoals bv een zandkorrel, in de oester, die zich verdedigt door het afscheiden van parelmoer teneinde het vreemde lichaam af te zonderen. Na enkele jaren produceert deze zelfverdediging een echte parel.


Onderhoud van parels

Parels van goede kwaliteit behouden zeer lang hun schittering, op voorwaarde enkele eenvoudige voorzorgen te respekteren:
. Bewaar uw parels afzonderlijk, vermijd wrijving met andere juwelen.
. Parfum, haarlak en transpiratiezuren tasten uw parels aan. Doe de juwelen aan na geparfumeerd te zijn.
. Een regelmatige poetsbeurt en terug aanrijgen is zeker aan te raden.