• Home
  •  » Oorgaatjes prikken

Oorgaatjes prikken 

Oorgaatjes prikken of inschieten.

Ook hiervoor zijn wij de specialisten,bekend tot ver buiten de provincie grenzen

Juweliers De Greeve is erkend geautoriseerd ear-piercing specialist

Onze medewerkers hebben met succes deelgenomende aan de cursus oorgaatjes prikken in theorie,praktijk en verzorging

Info:

Elke oorbel zit apart verpakt in een steriele verwisselbare cartridge.
Zowel steker als sluiting zijn voorgesteriliseerd en voorgeladen.
De cartridges zijn per paar verpakt voor gebruiksgemak, maar kunnen per stuk gebruikt worden zonder de steriliteit van de ongebruikte cartridge aan te tasten. 
Na het zetten van het puntje met de stift op het oor zetten wij dan pijnloos de oorbellen. Het is perfect mogelijk de 2 gaatjes gelijktijdig te maken. Ideaal voor kinderen! (vanaf 3 jaar) 
De cartridge is ontworpen om de sluiting automatisch op de steker te positioneren voor een optimale afstand, er voor zorgend dat er voldoende ruimte aan zowel de voor als aan de achterzijde van het oor is. Deze ruimte is essentieel voor de reiniging en genezing van oor.
Het unieke design van de oorbelsteker zorgt ervoor dat de sluiting perfect bevestigt wordt.
Pijnloos gaatjes maken:
Doordat er niet "geschoten" wordt, is er geen beschadiging aan de huid. Hierdoor is er geen weefsel beschadiging.

Wij adviseren wel dat u tenminste 6 weken de oorbelletjes laat zitten. Na deze 6 weken, kunt u nl. na uw eerste stekers ook op andere oorstekers of oorbellen overstappen. Bovendien zijn uw oren niet meer gevoelig, indien zij per ongeluk aangeraakt worden. Onze tips helpen u om uw nieuwe oorgaatjes op de beste manier te verzorgen.


Enorm veel keuze:
De normale collectie: deze serie bestaat uit een enorm aantal modellen zoals de vroeger bekende, variërend van het eenvoudige bolletje tot diverse modellen in kleur of zirkonia. Alles natuurlijk gemaakt van het best denkbare chirurgisch staal.

De titanium collectie: ook hier een waaier aan modellen, variërend van een bolletje tot kleur steentjes

De goud collectie: meer dan 20 modellen  in goud.

De kindercollectie: variërend van een lieveheersbeestje tot en met de daisy bloemetjes in alle kleuren


 

Opgelet!

Afspraak niet nodig

Kinderen enkel vanaf 3 jaar

Alleen oorbellen in de buitenste rand van de oorlel

Wij plaatsen geen neusbellen of andere piercings

WETGEVING BELGIE:

In België is er sinds 01-01-2006 ook een wetgeving betreffende het maken van gaatjes in de oren
Volgens deze wetgeving mogen enkel erkende juweliers (De Greeve) gaatjes maken in de oorlellen.

Onze handelswijze en systemen zijn zeer hygiënisch en veilig...

 

Veel moeders vragen ons, vanaf welke leeftijd kinderen gaatjes kunnen laten zetten. Sommige hebben hun twijfels dat gaatjes zetten pijn zou doen.

Het is inderdaad zo dat gaatjes zetten geen pijn doet. Weliswaar is de pijngrens bij verschillende mensen natuurlijk verschillend, het zetten van de eerste oorbellen is nauwelijks voelbaar.  Bovendien is de handeling van dit systeem vrijwel geruisloos, zodat de kinderen niet schrikken.

Net zoals een bezoek aan een arts, is het vaak het onbekende, dat sommige ouders en kinderen angst baart. U kunt uw kinderen geruststellen, door woorden zoals “steken” of “schieten” of  “pistool” te vermijden. Ga in plaats daarvan: “gaatjes maken” of “zetten“. De Juwelier gebruikt een “apparaatje om gaatjes te maken” of  een “toestelletje“.

Süße Ohrringe auch für die Kleinen

Kinderen verheugen zich enorm op de oorbellen die ze zelf (mee) mogen uitzoeken.

De specialisten, die met Studex-Produkten werken, zijn als de beste geschoold. Onze oorbellen om te zetten zijn steriel en getest op allergiëen. In de vakwinkel ontvangt u op elk moment een goed advies over hoogwaardige materialen, zoals bijv. goud of zilver. U en uw kind vinden bij ons oorbellen om te zetten van uitmuntende kwaliteit en in echt leuke ontwerpen.


 

 

Bij het kiezen van uw oorstekers en oorbellen, is het de moeite waard aandacht te besteden aan de juiste en beste materialen. Bij nieuwe oorgaatjes helpt u  het genezingsproces met goede materialen. Ook kunt u allergische reacties vermijden, als u niet als eerste oorbellen materialen gebruikt waarvoor u allergisch bent. We raden in het algemeen te onthouden van kobalt met de schadelijke zware metalen, lood en cadmium of ook schadelijke metalen oorbellen.

Oorbellen en -oorringen zijn verkrijgbaar in de volgende materialen:

  • Echt goud, 18 Karaat (750), in geel en witgoud
  • Echt goud, 14 Karaat (585), in geel en witgoud
  • Titanium
  • Chirurgisch staal

Alle oorstekers en oorbellen zijn hypoallergeen, nikkelafgifte-, lood-, kadmium- en kobalt-vrij. Zij in overeenstemming zijn met de EU-richtlijn voor nikkel, alsmede de richtlijnen van de Amerikaanse FDA (U.S.A.  food and  Drug Administration).

Wat betekent eigenlijk “nikkelafgiftevrij”?

Nikkel  komt in het dagelijks leven van vandaag in veel plaatsen voor. Het kan bijvoorbeeld worden gevonden in juwelen, brillen frames, horloges, ritsen, knoppen, gespen of in een schaar. Elke staal bestaat altijd uit nikkel en andere materialen. Nikkel wordt zelfs opgenomen in sla en chocolade. Heel goedkope mode-sieraden kunnen soms vrij sterk nikkelhoudend zijn. Omdat sommige mensen allergisch voor nikkel zijn, werd in de EU nikkel-richtlijn geregeld, hoeveel nikkel per week mag worden afgegeven aan de huid. Dit is maximaal 0,2 microgram (dat wil zeggen 0.2 miljoenste van een gram)  per vierkante centimeter per week voor oorbellen. Alle oorstekers en oorbellen van Studex zitten aanzienlijk onder deze referentiewaarde en dienovereenkomstig nikkelafgiftevrij.

Wat is “chirurgisch staal”?

Het chirurgisch staal dat door ons gebruikt wordt is een roestvrij staal met de omschrijving  316L . Net als alle soorten staal bevat dit staal nikkel. De nikkelafgifte van onze oorstekers en oorbellen blijft duidelijk onder de maximale waarde van de EU richtlijn , zodat ze als nikkelafgiftevrij aangeduid worden en geschikt zijn als eerste en volgende oorbellen. Dit staal wordt ook gebruikt in de geneeskunde, bijvoorbeeld voor chirurgische implantaten, die een leven lang in het menselijk lichaam blijven, zonder schadelijke bijwerkingen.

Wat betekent het nummer 585 bij 14 karaat goud of bij 18 karaat goud het nummer 750?

Oorspronkelijk, werd de mate van zuiverheid van goud opgegeven in karaat. In het metriek stelsel, is vervolgens geconverteerd naar alcohol waarden. 585 of 750  wijst op het percentage van puur goud naar 1.000 delen van legering in gewicht (niet in volume). Bij 14 karaat goud zou bijvoorbeeld 585 van 1.000 gram zuiver goud legering, met 18-karaats goud 750 van 1.000 gram (zo’n driekwart) van de legering van puur goud zijn. Afhankelijk van de fijnheid van het goud geldt hoe hoger, de rijker de gouden kleur.

Geelgoud is een geel goud legering, bestaande uit fijn goud (puur goud), zilver en koper. De aandelen van de respectieve materialen bepalen de kleur.

Wit goud verwijst naar legeringen die nog steeds ontkleurende andere metalen zoals Palladium of zilver, als toevoegingen werden toegevoegd naast fijngoud. Afhankelijk van de verhoudingen van de toevoegingen, is de kleur witachtig tot Pale naar grijs.

Alle Studex-oorbellen van geelgoud of witgoud zijn eveneens nikkelafgiftevrij.

Titanium is een natuurlijke materiaal dat is zeer goed bestand tegen corrosie, vast en relatief licht is. Medische Titanium wordt gebruikt voor kwalitatief hoogwaardige chirurgische implantaten in de geneeskunde. Het is ideaal voor oorbellen en oor piercings, omdat het is niet giftig is, reacties met de lichaamschemie ondenkbaar zijn en ook het voordeel van een snellere wondgenezing biedt.

Voor de oorbellen wordt een titanium legering gebruikt Graad 23 (ook genoemd 6AL4V-ELI). Deze legering heeft een hoge zuiverheid en hoge weerstand taaiheid zonder broos, alsmede een hogere glans in vergelijking met andere legeringen. Deze legering rang is geschikt voor een permanent verblijf in het lichaam en nikkel-vrij.

Onze titanium stekers ondergaan bovendien een speciale gepatenteerd proces dat zorgt voor een gesloten oppervlak van 99,9% zuiver titaan. Ze kan ook niet corroderen, of vlekkerig worden. Zo ontstaat ook de nobele licht gouden tot champagne kleur van onze titanium oorbellen.

Hoe geschikt zijn oorbellen gemaakt van plastic?

Oorbellen gemaakt van goedkope plastic ontmoedigen wij onze klanten, vooral als de oorsprong onduidelijk is. Plastic kan buigen of zelfs versplinteren wanneer het koud wordt. Met merk-oorbellen  gemaakt van hoogwaardige materialen zoals goud of titanium, zijn dergelijke kunststoffen niet te vergelijken.

In onze winkel ontvangt u niet alleen onze hypo-allergeen, nikkelafgiftevrije eerste oorbellen, maar voor later ook kwalitatief hoogwaardige goud, platina, titanium of zilver oorbellen.

Handeling/verzorging afbeeldingen